Luentoja tilattavissa

Olen Maa- ja metsätaloustieteen maisteri, pääaineenani opiskelin maaperä- ja ympäristötiedettä, sivuaineina mikrobiologiaa ja agroekologiaa. Olen kotitarvepuutarhuri, jolla on 20 vuoden kokemus avomaakasvimaasta omilla viljelmillä ja onnistuneesta kompostoinnista. Kasvatan perheelle ruokaa luonnonmukaisia menetelmiä noudattaen. Aikaa on aina liian vähän ja leikattu selkäni pakottaa järkeviin ratkaisuihin ja siksi kaikki viljelymenetelmäni ovat aikaa säästäviä ja vähän voimaa vaativia. Ravinteiden kierrätys kompostoimalla ja kateviljelemällä ovat perusperiaatteitani.
Opiskelun motiivina on tiedonjano maaperän toiminnasta, ympäristövaikutuksista ja kasvien kasvuedellytyksistä. Olen valtavan innostunut jakamaan tiedon muille ja auttamaan kaikkia muitakin onnistumaan viljelyksissään, säästämään omia voimiaan ja tekemään kaikki tämä myös mahdollisimman edullisesti. Oppini ovat käytännössä testattuja ja perustuvat tutkittuun tietoon.

Koulutuksen sisällön ja pituuden rakennan aina sopivaksi kulloiseenkin tapahtumaan.

Sisältöä voitte valita aiheista 1) Maaperän rakenne ja sen parantaminen, 2) Kasvien ravitsemukseen vaikuttaminen, 3) Maan vesitalous, 4) Kompostointi, 5) Kateviljely, 6) Helpon puutarhuroinnin abc.

Voit myös esittää toiveita listan ulkopuolelta.

On paljon kaikkea kivaa ja mielenkiintoista, mitä jokainen puutarhuri voi tehdä, jotta puutarhan hoito ei ole sitä jatkuvaa rikkaruohojen kitkentää ja kastelua.

Onnistumisen ilo kuuluu jokaiselle puutarhurille!

Ota yhteyttä, niin paketoidaan sopivat osat juuri teille. Tällä hetkellä ovat toiminta-alueina Satakunta, Varsinais-Suomi ja Pirkanmaa.


Tina Halín
finlandurbanfarming(at)gmail.com