17.5.2024

Maissia pakkaseen ensi talveksi

 Esikasvatus alkanutOletko kasvattanut koskaan maissia? Nyt kannattaa kokeilla. Olen pakastanut useana vuotena maissia ja se on todellakin vaivan arvoinen. Oma maissi on riittävän makeata vaikka suoraan korjattuna, ilman käsittelyjä. Toki pitää odottaa, että se on täysin kypsynyt ensin. Talveksi pakastan maissit käsittelemättä mitenkään, pusseissa. Voi laittaa monta tähkää samaan pussiin ja ottaa sitten haluamansa määrä käyttöön. Riippuen ajasta, sulatan ensin pöydällä tai laitan jäisenä uuniin. Joskus kiedon folioon ja laitan voinokareen kääröön. Joskus kypsennän uunissa ritilävuoassa ja laitan voisulaa päälle muutaman kerran. Syömme ne joko haukkaamalla tai riivin siemenet veitsellä, jolloin jyvät voi syödä haarukalla muun ruuan ohessa. Alla vanhoja satokuvia pari.


Olen kirjoittanut aiemmin maissikasvatuksistani. 

https://finlandurbanfarming.blogspot.com/2019/08/maissin-tahkat-alkavat-jo-tayttya.html

https://finlandurbanfarming.blogspot.com/2019/07/maissi-kasvaa-ja-vetta-onneksi-riittaa.html

https://finlandurbanfarming.blogspot.com/2019/06/maissin-kehitys-hyvin-varhaista-tana.html

https://finlandurbanfarming.blogspot.com/2019/06/maissi-sai-katteen-ja-vahan-muutkin.html

https://finlandurbanfarming.blogspot.com/2019/05/maissi-hyvassa-kasvussa-ainoa-harmi-on.html

2 kommenttia:

  1. En ole kasvattanut maissia, mutta suunnitellut olen monta kertaa. Keväällä on niin hurja kiire, ettei enää jaksa perehtyä itselle uusiin lajeihin, mutta luen nämä tekemäsi jutut tulevaisuutta varten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä oikeasti ihan pulassa. Pihamme on aivan liian pieni. Latva-artisokat ja maissit tarvitsevat juurilleen tilaa, mutta kaikki paikat alkavat jo olla käytössä. Otin muuten vihon käyttöön ideoita varten. Tuskastuin, kun jatkuvasti unohdin blogeista löytämiäni ideoita, ja joko ne jäivät toteuttamatta tai en löytänyt enää etsimääni ohjetta uudelleen.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla