maanantai 21. tammikuuta 2019

Hunajan maun ja suutuntuman salaisuus What drives the taste and mouthfeel of honey

Viime kesänä Shopshiresta (Wales) mukana tullut matkatuliainen, hunajakenno,  on nyt lopuillaan.

Maku on silkkinen, ei niin makea kuin mihin kotimaisissa hunajissa olen tottunut. Pitääkö lähteä reissuun uudelleen? (Nyt muistuikin mieleeni, että pitänyt muuten postata teille ihania puutarhajuttuja sieltä, laitanpa korvantaakse, jotta muistan tehdä sen.)

The real honeycomb from Shopshire in Wales is almost eaten now. I am wondering how to get a new one? Should I travel to Wales again? How about an apiary in my own garden? The taste and mouthfeel of this honey is silky, not too sweet and sticky. (btw. I will post some gardening tips from Wales later.)



Mistä ero johtuu? Vaikka ostaisi kotimaista juoksevaa hunajaa pullossa, sen koostumus ei ole sama kuin tästä suoraan mehiläisvahakennosta lusikoidussa hunajassa. Osaisiko joku kertoa, johtuuko ero jostain käsittelystä?

Ehkä jonain päivänä hoidan ihka omaa mehiläispesää. Se parantaisi oman palstani satoa ja muillekin palstalaisille olisi hyötyä siitä.

What drives the difference in taste and mouthfeel? If I compared the taste of this Wales honey with a Finnish liquid one, there is a huge difference in sweetness. Why?

Maybe, someday, I will have an own apiary in my garden. The bees would increase also the yields.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla