28.5.2019

Kevättyöt valmiina palstalla: perunat, sipulit ja pavut mullassa

Piti saada valmiiksi mansikkamaa...


Mutta niinhän se on, että suunnitelmat on tehty muutettaviksi. Mansikkamaan paikka siirtyi, samoin kuin aiottu perunapaikka. Uuden aarin pohjatyöt eivät ehtineet tälle päivälle ja halusin perunat maahan. Siispä peruin ajatuksen siitä, että uusi alue olisi ollut tämän vuoden perunamaa. Nyt siis vain leikkasin kasvustot lyhyeksi ja laitoin pressun päälle estämään kasvua jatkossa. Pohjan jyrsintä siirtyy eteenpäin.

Ennenkuin tämän huomasin ja ymmärsin, oli vanha maa nyt sitten jyrsitty, vaikka yleensä en sitä tee. Toisaalta se oli kyllä hyvä juttu, vaikka ei mansikkamaa siihen tulekaan. Maahan saatiin mullattua nyt kaikki loputkin oljet, mitä oli vielä vähän talven jäljiltä maan pinnalla.


Katteena vadelmien vieressä olevan maton alta löytyi kookas kaveri. Ei suurin löytämäni liero, mutta ihan mukavan kokoinen silti.

Nyt on siis mullassa perunat (siikli ja mozart), punasipuli, keltasipuli, pensanpapu keltainen (oli muuten silti mustavalkoiset siemenet...), vahapapu, härkäpapu ja vähän hernettä lisää.

Päätyihin laitoin verkot (ei linnuille vaaralliset) vähän tuulta rajoittamaan uutena kokeiluna. Katteet odottavat vielä kuvan oikeassa reunassa hieman pilkistävässä pressuläjässä. Sitä ei ehditty vielä tehdä tänään.
Uuden aarin suojaus pressuilla.
Marjapensaiden juurille laitettiin mattoja estämään rikkaruohoja ja haihdutusta.
Raparperit jatkavat kasvuaan. Poimin satoa hyvän  ystäväni äidin hoivakotia varten. Itse en näitä mitenkään ehdi kaikkea käyttää, varsinkin kun raparperia on kotipihassa myös. Tummat läjät juurilla ovat kevään siivouksessa kerätyt viime vuotiset kuolleet lehdet, jotka siirsin ensin sivuun uuden kasvun tieltä ja nyt palautin juurelle. Samoin leikkaamani lehdet ovat kuvassa vasemmalla olevan puskan juurella.


2 kommenttia:

  1. Pitää varmaan käydä katsomassa olisiko kierrätyskeskuksessa sopivia mattoja. Voisi helpottaa jonkun verran tilannetta. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muista tarkistaa, että myös kuteet ovat puuvillaa, jotta ei joudu keräämään loimien maaduttua riippeitä maasta. Itse en huomannut aluksi tätä tarkistaa, joten vahingosta viisastuneena muistutan.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla