28.3.2020

Inkiväärit istutettu ja siirretty kasvihuoneeseen

Ulkona 12 astetta lämmintä varjossa


Voiko ihanampaa taimipäivää olla pihatyöskentelyyn? Onneksi etäkoululainen haki työpöydän ääreltä seurakseen "välitunnille". 

Jos muistat, laitoin inkiväärit palasina multaan. On kaksi eri tapaa juurruttaa, tämä palasina laittaminen tai kokonaisena, josta sitten napsitaan itäneitä osia pois.

Olen tyytyväinen valintaani, nyt herkät juuret eivät vahingoittuneet, kun taimen sai kokonaisena pois alkukasvatusmullasta. Juurissa on valtavasti pieni hienoja vaaleita hiusjuuria, joten uskon niiden olen hyvin elinvoimaisia siirron jälkeen.
Laitoin taimet muoviruukkuihin. 33 juurenpalaa oli lähtenyt kasvuun, joissakin oli vasta vain pieni alku, ja ne laitoin pienempiin ruukkuihin, kuvissa mustat neliskanttiset ruukut.Auringossa oli ihanaa työskennellä pitkästä aikaa ilman talvitakkia!

Muutama juurenpalanen jäi vielä alkukasvatuslaatikkoon, jos vaikka itäisivät.
2 kommenttia:

  1. Mulla on ikkunalaudalla ruukussa inkiväärinpalanen. Osaatko sanoo missä vaiheessa tarvitaan isompi ruukku?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu varmaan siitä, laitoitko kokonaisen juuren vai pilkoitko sen ensin osiin, kuten minä tein. Ohjeista olen ymmärtänyt, että kasvu on hidasta ja uuden sadon kehittyminen vie runsaasti aikaa. Jos sinulla on kokonainen, kaupassa normaalisti myynnissä olevan kokoinen juuri, vaihtaisin sen isompaan ruukkuun heti kun taimi on selkeästi venähtänyt, noin 20 cm. Ajattelen, että siinä vaiheessa ei tulisi kasvuun takapakkia siirron vuoksi. Jos viivästyy, voi olla, että siirto rasittaa taimea ja kasvu pysähtyy. Tämä on ihan oletusta, sillä minulla ei ole kokemusta vielä asiasta niin paljon.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla