21.3.2020

Linnuille rivitalo nostettu paikoilleen

Lintujen laulu on voimistunut


Kevät on tulossa ja kun vielä samaan aikaan autoliikenne on ihan minimissä, niin lintujen laulua kuulee huomattavasti paremmin kuin ennen.

Luulin aiemmin, että linnunpönttöjä ei voi laittaa yhteen kaupunkipihaan kovin monta. Huomasin olleeni väärässä, kun näin ystäväni pihassa kolme pönttöä ihan vilkkaalla kulkuväylällä autotallin seinässä, juuri sopivasti keittiön ikkunasta tarkasteltavina.

Siitäpä minäkin innostuin ja perheensisäisenä alihankintana (=lapsityövoimaan turvautuen) teetin meille monta uutta pesäpönttöä. Asunnot valmistuivat jo syksyllä, mutta iltojen pimetessä niitä ei voitu asentaa loppusijoituspaikalleen eli seinälle. Tähän rivitaloon pääsi uusista pöntöistä kaksi.

Tänään nostettiin rivitalo korkeuksiin

Eli vihdoin linnut voivat muuttaa meille. Yksi pikkuvarpus-pariskunta on jo ilmeisesti asustamassa viimevuotisessa kodissaan, joka ei ole tässä rivitalossa. Pesätarviketta kerään jatkuvasta lyhytkarvaisen koiramme turkista, kuten olen aiemmin kertonut. 

Oli tavattoman hauskaa katsella, kun pikkuvarpunen istuskeli katolla ja kertoi koko kylä väelle, että tämän pöntön omistan MINÄ! Harmi, ettei ollut kamera silloin mukana.

Hyönteishotellien rakentamisesta laitan juttua seuraavaan kirjoitukseen. Hyönteisten merkityksestä ruoantuotannon näkökulmasta kirjoitin aiemmin, ehkä muistatkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla