25.8.2024

Melkein tuli ensin itku

 Kaikki oli tuhottu

Valokaapelityöt jättivät multa-alueet.



Alueellamme tehdään valokaapelitöitä. Jokaisen tontin vieressä olevalla kaupungin kaistalla kaivettu ja pinta tasoitettu. Urakkaan kuuluu, että tulevat laittamaan nurmikon siemeniä parin viikon päästä. No, jotkut ajattelevat, että sittenhän on kaikki kunnossa. Ensi keväänä kasvaa taas nurmikko.

Mutta kun en halua nurmikkoa. Tässä kasvoi luonnonkukkia täydessä kukassa, kimalaiset pörräsivät ja monet muut hyönteiset. Ei pörrää enää, ainakaan tänä syksynä.


Tämä oli aivan täynnä kukkia vielä hetki sitten.


Sittemmin huomasin, että koska olen ostanut uusia niittykukkaseoksia, tämän onkin oiva tilaisuus laittaa siemenet multaan. Kävin jopa sanomassa kaivuu-urakoitsijalle, että miten saan estettyä, etteivät laita nurmikkoa minulle, koska haluan kylvää omat siemenet. Sovimme, laitan kepin ja lapun, niin jättävät tonttimme reunat ilman nurmikon siemeniä.


6 kommenttia:

  1. Voi itku. Mutta siinä on tosiaan täydellinen alusta uudelle niitylle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi taas toteutui ajatus "kaikessa on jotain hyvää". Onneksi urakoitsijat ovat todella mukavia. Vaikka tekevät todella pitkiä päiviä, 12 tuntisia, jaksavat hymyillä ja olla ystävällisiä. Muutenkin siivoavat jälkensä tosi hyvin.

      Poista
  2. Auts, meillä täällä sama mylläys menossa!
    Ihanaa kuitenkin, että sait asian noin urakoitsijan kanssa sovittua ja saat ensi kesänä ihan uuden kukkaniityn. Positiivisen kautta, vaikkei ihan juuri tällä hetkellä niin hymyilyttäisikään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi kesänä onkin sitten paljon monipuolisemmin luonnonkasveja meidän osuudellamme, pienemmällä vaivalla, kuin muuten olisi toteutunut.

      Poista
  3. Kamalaa tämmöinen tehokkuus. Minua surettaa, kun kaikki maanteiden reunatkin niitetään ja tehomaanviljelyssä luonnonkukat myrkytetään jo keväällä pelloilta. Vaikeaa hyväksyä tätä tosiasiaa. No nyt sinulla on hyvä pohja vaikka laittaa sitä luonnonkukkamattoa (meinasin kokeilla ensi kesänä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on isot pussit luonnonkukkasiemeniä, laitan niitä. Olivat menossa mökille, mutta riittää niistä tähänkin myös.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla