9.8.2024

Pihlajanmarjahyytelöä

 hyväksi todetulla ohjeella




Hyytelöä pihlajanmarjoista ja omenista

Pihlajanmarjojen maku vaihtelee tosi paljon eri puissa. Joskus on niin, että mitä punaisempi väri, sitä makeampi, mutta aina tämä sääntö ei pidä paikkansa. Jotta saa hyvää hyytelöä, maistamme aina ensin marjoja ja valikoimme tarkasti makeasta puusta kerättäväksi. Hyytelöä on käytetty niin kalan kuin lihankin kanssa. Kun sen säilöö huolellisesti hygienisoituihin purkkeihin, eikä käytä liian suurta purkkikokoa, hyytelö säilyy kauan. Pieni purkkikoko auttaa siihen, että kerrallaan käytössä oleva hyytelö ei ole kauan avattuna. Tulin vasta nyt miettineeksi, että olemme aina keränneet hyytelöön marjat meren rannasta. Onkohan marjoissa erilainen aromi meren vuoksi? Pitäisi kyllä tehdä oikeastaan makuvertailu meren, järven ja kuivan maan marjoista.

Hyvä ohje

Tällä ohjeella meillä on tehty valtavan paljon hyytelöä ja siitä ovat tykänneet niin lapset kuin aikuisetkin. Suosittelen lämpimästi ja rohkaisen kokeilemaan.

4 L pihlajanmarjoja
2 L vettä
=> näitä keitetään hiljalleen 2 tuntia, ja kaadetaan kangasharsoon/sihtiin.
2 kg omenia lohkottuna kuorineen ja siemenineen
0,5 L vettä
=> näitä keitetään hiljaisella tulella, kunnes omena on pehmennyt ja seos kaadetaan pihlajanmarjamössän päälle valumaan.
1,5 kg sokeria 2 mehulitraa kohden sulatetaan edm. valutuksella saatuun nesteeseen hitaasti ja keitetään hiljaisella tulella 8-10 minuuttia. Vaahto kuoritaan pois.

Purkitetaan puhtaisiin lasipurkkeihin.


Nyt ei ole tähän laittaa vielä purkkia, koska ei ole yhtään uutta hyytelöä vielä tehtynä.













2 kommenttia:

  1. Kuulostaa herkulliselta! Minä tässä keittelen mehumaijalla herukoita ja väleissä keitän tomaateista, sipulista ja basilikasta herkullista tomaattisosetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se on herkullista ja siitä ovat tykänneet niin aikuiset kuin lapsetkin. Tuo jäi minulla haaveeksi, nimittäin omista tomaateista minkään kastikkeen keittäminen. Ainakin tähän asti kaikki sato on syöty tuoreeltaan. Ehkä ensi vuonna osaan laittaa riittävästi taimia. Rakenteilla olevaan kasvihuoneeseen ainakin sitten mahtuu.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla