19.2.2019

Komposti on pikamatka lämpöön

Komposti on parasta


"Lempääläisen filosofin ja ympäristötutkijan Villen Lähteen puutarhassa iloitaan sadosta ja  työnteosta, mutta suurimmat onnentunteet koetaan kompostia aukoessa"  todetaan Ylen ohjelmassakin


Olen usein itsekin todennut Lähteen lailla, että viikon uurastuksesta rentoutumiseen riittää matka lämpimään eli kompostille. Kannen avaus ja tarkistus, paljonko on lämpöä ja miltä tuoksuu. Unohtuvat kaikki viikon stressit. Mielessä siintää samassa jo kevään kasvut ja kompostin loppusijoituspaikat.Mustaherukka ja kompostikate ovat hyvä pari!


Joissain saunatauluissa on ajatelma "Kun soivat kiukaan urut, unohtuvat aren surut", mutta näin puutarhurointia harrastavana voin kyllä todeta, että sama vaikutus on toimivan kompostin muhevalla tuoksulla, siispä korjattakoon teksti hetimiten muotoon:

"Kun tuoksuvat kompostin humut, unohtuvat arjen surut!"

2 kommenttia:

  1. Mukava lukea näitä sinun komposti-kirjoituksia. Vaikuttaa siltä, että olet yhtäläisesti hurahtanut kompostointiin, kuin itsekkin. Mikään ei tee puutarha-ihmistä niin onnelliseksi, kuin oma kompostimulta <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osuit todella naulan kantaan. Onneksi jätelainsäädäntö "pakottaa" ihmisiä ajattelemaan asioita uudella tavalla. Biojätteen keräysmaksut ovat todella korkeat, pahimmillaan jopa jo 5 kk maksuilla kattaa kaupasta ostetun lämpökompostorin hinnan. Lisäksi saa iloa ja omaa multaa. Totta, voisin puhua kompostoinnin eduista ja iloista loputtomiin.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla