15.4.2020

Taimikuulumisia kausarista, maissit ja latva-artisokka

Latva-artisokka ja maissi vahvoina taimina


Tänä vuonna käytössäni on ammattiviljelyyn tarkoitettuja maissinsiemeniä. Olen kyllä kuullut, että ammattisiemenet ovat parempia kuin kuluttajapusseissa myytävät siemenet, mutta aiemmin en ole päässyt kokeilemaan. Nyt en toki voi suoraan verrata, koska samaan aikaan en kasvata kuin näitä ammattiversioita, mutta tällä hetkellä jo on aivan valtava ero taimien rehevyydessä, tai ainakaan ennen taimet eivät ole olleet näin mahtavia.
Latva-artisokkakin näyttää hyvältä. Nämä ovat ihan "tavis"siemenistä, eli niistä pikkupussukoista siemenliikkeestä. Vihdoin löysin säilöntäohjeetkin tälle vihannekselle, joten tänä vuonna kasvatetaan oikein satoa... eikä vain kokeilla, kuten vielä viime vuonna oli tilanne. Aiemmin tosin käyttökin oli ollut niin pientä, että muutamalla taimella olisi kattanut tarpeen, jos vain olisi osannut säilöä. Nyt taimia on tulossa useita kymmeniä, riittää ehkä kavereillekin... jos haluavat kokeilla.

Retiiseitäkin laitoin jo vähän isoon ruukkuun. Ovat ihan hyvässä alussa. Viime vuonna niitä oli vasta siinä vaiheessa, kun sain käytävien tyhjiin paikkoihin tuikattua siemeniä. Opin, että viileässä kasvatetut retiisit ovat niitä makeita ja raikkaita. Heti kun lämpö nousee ja tulee ns. kesä, muodostuu retiiseihin kitkeryyttä ja karvautta, mistä en pidä.Ulkona ensimmäiset valkosipulitkin alkavat puskea pintaan. Valkosipulimaani ei ole mitenkään lämpimin mahdollisin paikka ja siksi se herää keväällä vasta paljon myöhemmin kuin voisi olettaa ilmojen perusteella.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla