17.7.2019

Latva-artisokka jopa rumempi kuin aiemmin


Mistä tiedän, onko tämä nyt ihan ok?


Kuten aiemmin kirjoitin, eikö oikeasti joku asiantuntija voisi tehdä kirjaa, jossa olisi kasveista selkeät kuvat eri kasvuvaiheista. Latva-artisokka on ihan kummallisen näköinen, milloin siihen alkaa satoa muodostua?
Tämä on suurin taimistani, muut ovat vähän pienempiä, joskin ihan yhtä rumia. Ettei vain olisi ollut vahingossa karrikkeen siemeniä pussisaa, höh.

4 kommenttia:

 1. Latva-artisokka on ohdakekasvi, joten ei se mikään kaunotar ole. Se alkaa jossain vaiheessa pukkaamaan sitä kukkavartta sieltä kasvin keskeltä. Jos kesä on pitkä ja kasvuolot suotuisat. En ole koskaan raaskinnut katkoa niitä syötäväksi, kun on kukkiessaan kaunis. Pari kertaa ovat onnistuneet avomaalla ja kerran kasvihuoneessa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiinnostavaa! Hyvä tietää, että voi tulla kiusaus sadon korjaamattomuuteen. Onneksi taimia on monia, joten voi joku jäädä korjaamattakin.

   Poista
 2. Olen kasvattanut joskus latva-artisokkaa yksivuotisena esikasvatettavana herkkuna. Mielestäni ne vaivaiset 5-8 kukkanuppua tainta kohden olivat näkyvissä vasta heinä-elokuussa, joten en olisi huolissani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiennyt, että yhteen taimeen voi tulla noinkin monta kukkanuppua. Kiitos neuvosta! Tuntuu olevan kovin mielenkiintoinen kasvatettava. Meinaa vähän kuin usko loppua kesken, kun pelkkää rumaa lehteä pukkaa.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla