Parsakaalit sulavat suuhun ilman kypsennystäkin
Maku on jopa varressa niin maittava, että voi pureskella kypsentämättä. Puolisoni totesi, että ei tämä parsalta maistu. Hetken mietin, että mitäköhän tuokin nyt tarkoitti. Kyselin vähän tarkennusta, että siis miltä se sitten maistuu. Kommentti tarkoitti, että maku on niin hyvä ja mieto, että ei vaadi mitään totuttelua, kuten kaupan parsakaalit vaativat (=eivät kuulu puolison herkkuihin....).
Viinyrypäleet kasvavat tasaisesti. Miltäköhän nämä sitten maistuvat?
Poistovillakatekokeilu on osoittanut, että rikkaruohot eivät todellakaan kasva siitä läpi. Eli jos haluat torjua katteella rikkoja, on poistovilla ehdottomasti suosikki siihen. Herneissä ei ole myöskään ollut yhtäkään matoa tänä vuonna. Maku on erittäin makea ja kasvu hyvää. Maa pysyy märkänä villan alla.
Mustikkaa..
Teivadelmaa...
Puoliso aikoinaan kasvatti tomaatteja äitinsä kasvihuoneessa, Yllätyin, kuinka miedon ja hyvän makuisia ne olivat verrattuna kaupan tomaatteihin. Liekö kyse lannoitteesta vai mistä luulet makueron johtuvan?
VastaaPoistaSitä olen miettinyt, samoin kuin luomu/ei-luomu makueroja. Asiasta on tehty paljon sokkotestejä jne. Jotenkin uskon maaperän, valaistuksen ja kosteuden olevan myös kovasti mukana makua muodostamassa. Omat kurkut, tomaatit, parsat ja muut maistuvat makeammille ja miedommille, kuin kaupasta ostetut. Ehkä sekin vaikuttaa, että siinä ei tule mitään viivettä sadonkorjuun ja syömisen välille. Sokerit alkavat ymmärtääkseni hajota välittömästi sadonkorjuun jälkeen. Varsinkin marjoissa ero on huomattava.
PoistaMikään kasvi ei maistu yhtä hyvältä kaupasta ostettuna, kuin oma sato. Uskon syynä olevan tuon, mitä sinäkin arvelet. Ei viivettä :)
VastaaPoistaJotkut väittävät, että on vain oman mielen luomaa huijausta, mutta siihen en usko. Makua kehuvat myös sellaiset, jotka eivät ole ensin edes tienneet, että on oman maan satoa. Lumevaikutusta ei voi silloin olla. Viive on varmaankin iso tekijä, tai siis viiveettömyys.
Poista