1.9.2024

Ihastuttava Kontti-löytö

 Ihan vain ruoan valmistukseen



Ohjekirja on tallella.

Toimitusaika on näemmä ihan valtavan pitkä USA:sta tilaamalleni elektroniselle painekattilalle, eli vielä en ole päässyt umpiointisäilöntää kokeilemaan. Saksasta ehti tulla jo muuntaja, jolla eri maiden jännite-erot saadaan korjattua.

Kävin tänään ihan muussa asiassa Kontissa, mutta löysin tällaisen kympillä. Pakkohan se oli ostaa. En löytänyt hakemaani eli sellaista "taulua", jossa rimojen päälle on pingotettu joku kuva, ilman kehyksiä. Taidan tehdä sellaisen itse, sillä teen töihin seinälle kaikumista estävän ja silmiä palvelevan vihertaulun.

Ohjekirjan kannessa on oikein vahvistus "Sosiaaliministeriö on hyväksynyt tämän painekeittimen Suomessa käyttöön otettavaksi 31.1.1958; Sarja H P P 2373-207-57. Kuulostaa juhlavalta. Ohje on kahdelle eri mallille 2233 ja 2432.Tilavuus on 4 litraa, eli ilmeisesti omani on tuo ns. parempi malli eli DUROperl-metalliseoksesta valmistettu. 


Nostalgiaa ja ehkä myös toimiva ruuanlaitossa.



2 kommenttia:

  1. Ihanan nostalgisia nuo vanhat ohjekirjat! Siinä myös lukee Säilytettävä huolellisesti :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että muutkin ajattelevat samoin, tai edes joku. 😍 Mulla taitaa olla tällä hetkellä ihan pakkomielle painekeittimeen 😁 ja uusiin säilöntäkokeiluihin.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla