12.6.2019

Kuka ilkimys popsii pavun lehtiä? Tunnistatko?

Pitänee käydä laittamassa harso päällePavuista ei ollut itänyt kuin kaksi vasta ja molemmissa taimissa oli samanlaista viotusta. Tunnistatko syöntijäljistä syyllisen?

4 kommenttia:

 1. Hernekärsäkäs todennäköisesti ollut taimien kimpussa.

  https://fou.jordbruksverket.se/vxinfo/mobil/answer_skade.php?ogras_id=0503

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Moista koppiaista ei ole näkynyt, mutta ehkä syynä se, etten ole osannut oikean näköistä etsiskellä. Jos laitan harson/verkon, enkä löydä ilkimystä itse, niin teenkö itselleni karhunpalveluksen ja annan heille oikein makoisat oltavat?

   Poista
 2. Valitettavasti kärsäkäs pääsee harson alle. Niitä kyllä näkee juoksevan ja silloin niitä voi nyppiä pois. Yleensä hernekärsäkäs ei tee paljon harmia jos kasvi muuten kasvaa, mutta kylmällä ja hitaasti kasvavassa kasvissa kärsäkäs voi olla harmiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo pahiten vaurioituneet olivat palstan varhaiskylvöt. Nyt kun olin laittanut ruohosilppua niille, oli osa taimista ottanut kasvupyrähdyksen. Ei niistä silti satoa tule kuin hitusen verran, ja siksi tein uusintakylvön. Hajakylvönä alueelle, johon piti tulla mansikkamaa ja tänä kesänä... ja viime kesänä... ja sitä edellisenä... Viherlannoitusta ja maan suojaaminen rikoilta, ajatuksena sadon lisäksi.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla