23.6.2019

Papujen täydennyskylvö huonosti itäneiden paikalle

Papujen omavaraisuus on jotenkin iskostunut päähäni


Oli ihan melkein katastrofi, kun huomasin, että palstalla ei kertakaikkiaan pavut itäneet tänä vuonna. Ei, vaikka lajikkeita oli monia, eli ei ollut vain jonkin yhden pussin tai siemen erän ongelma. Joku muu oli vikana. Vettäkin tuli heti kylvämisen jälkeen vaikka kuinka paljon, eli kuivuus ei voinut vaivata. En ymmärrä, mikä meni pieleen.

Palstanaapurini ehdotti, että en muistanut ohjeistaa puolisoani. Hän nimittäin kylvi pavut tänä vuonna. En muistanut kertoa, että "pitää laittaa oikea puoli ylöspäin ja vielä sopivasti ilta-aurinkoon päin". No en muistanut en, ehkä ensi kerralla... tai sitten kylvän itse.

Papuja haluan, paljon! Siispä kävin tekemässä täydennyskylvön, keltaisia vahapapuja. Eivät ilmeisesti ehdi tuleentua, mutta poikani tykkää niistä sellaisia pötköinä. Onneksi. 


Papurivit ovat vasemmassa reunassa. Kuivuuden vuoksi laitoin ensin kylvöuriin märkää levää, johon sitten kylvin. Riviväleihin laitoin sitten lopuksi taas levää, estämään rikkaruohoja.

Saas nähr' kui euko käy! 


Kotipihassa maatalouskonemessujen anti Sampo-papu kukkii.
Walesin rautakautinen papu kukkii vähän erilaisin kuukkasin ja lehden muoto on hieman eri. Kuvassa ei oikein hyvin erotu, mutta kukat ovat suipommat ja kapeammat, samoin lehdet.Walesin tulaisena tuotu Victorian -aikainen herne avaa piakkoin keltaiset kukkansa.


4 kommenttia:

 1. Spesiaalin oloisia juttuja meneillään. Seuraan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
 2. Minäkin taisin kylvää pavut väärinpäin ja väärään suuntaan, kun eivät itäneet :D Härkäpavut sentään itivät hyvin, mutta muuten on aika heikkoa. Yhdessä ruusupapupussissa on varmaan jotain vikaa, sillä yksikään siitä kylvetyistä siemenistä ei ole itänyt. Osan yritin esikasvattaa, osan kylvin suoraan ulos. Tekisi mieli reklamoida johonkin, mutta tuntuu vähän hassulta sekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä pitäisi pussissa edes asennusohje olla, mun mielestäni. 😂 Mies totesi, että juu ihan vaan viskelin ne sinne. Voi hirvitys, kuka nyt arvokkaita siemeniä menee viskelemään.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla