18.6.2019

Tomaatti kukkii ihan hurjana


Odotan valtavasti tämän vuoden tomaattisatoa


Olen muistanut täristää taimia hyvän puutarhaystäväni Helenan neuvomana. Sen saa tehtyä helposti tukikepin avulla, sitä kun vähän tärisyttelee, värisee koko taimi pienillä liikkeillä. Toivottavasti tehoaa. Helenalla ainakin on tomaattisato aina niin valtavaa, että mekin olemme lasten kanssa saaneet nauttia niistä. Voi kun onnistuisi edes puoliksi niin hyvin kuin hänellä.
4 kommenttia:

 1. Kyllä menee eri tahtiin eri viljelijöillä. Jollain oli jo ekat tomaatit ja teillä kukkia. Minulla ei ole vielä kumpiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa olen miettinyt, kun luen muiden blogeja. Suomi on kovin pitkä maa ja kaiken lisäksi kullakin on niin valtavan erilaiset kasvihuonemahdollisuudet ja sen päälle pihojen erilaiset mikroilmastot.

   Poista
 2. Meillä kukkii ja on raakileita. Pienet kirsikkatomaatit (ulkona) katoavat heti, kun tulevat punaisiksi ja kypsiksi. Linnut ovat niiden kimpussa! Nyt täällä viritellään erilaisia tuijottavasilmäisiä pöllö-figuureja ja muuta pelotinta niiden kiusaksi. Enpä tätäkään osannut ennustaan - tommaattiviljelyä kun vasta harjoitellaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole myöskään tullut edes ajatelleeksi, että tomaatitkin menisivät ns. parempiin suihin avomaalla tai siis ulkona. Itselläni ei ole koskaan niin avoimena ollut kasvamassa. Toivottavasti pöllöt auttavat teillä.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla