20.4.2024

Unelmien puutarha?

 Mistä sinä uneksit puutarhassasi?


Mitä haluat puutarhaasi, että se olisi sinun unelmiesi puutarha? Olen tätä miettinyt lukiessani muiden puutarhailijoiden blogeja. Vaihtelu on tosi valtavaa. Joillakin on suuret pihat hienoine, muotoiltuine istutuksineen. Upeat pergolat, kasvihuoneet, puutarhakalusteet ja -rakenteet, ja vaikka mitä hienoutta. Toisilla on enemmän kaltaistani, vähän sekaista, ei niin viimeisteltyä ja hienoa, ei valtavan isoa tilaa, kaikki tällaista kotikutoista sekamelskaa. Silti pidän kaikesta näkemästäni. En oikeastaan osaisi sanoa, mikä olisi unelmien puutarha. Elämäni rakentuu käytännöllisyyden näkökulmasta, mutta silti nautin, kun katselen muiden hienoja toteutuksia. 
 


Ehkä unelmien puutarhani on juuri tämä nykyinen, vaikka kyllä tilaa voisi olla aika tavalla enemmän. Nyt ei mahdu kasvattamaan kaikkea haluamaani. Muilta osin en kaipaa mitään muutosta, varsinkin kun suurempi kasvihuone odottaa enää pystyttämistään. Ehkä unelma onkin se, että on riittävästi nykytarpeisiin, ilman sen suurempia erittelyjä, millaista ja paljonko.

2 kommenttia:

  1. Totta: unelmien puutarha on sopivan kokoinen. Ei ole liian iso hoidettavaksi, eikä liian pieni. Minun tontilleni kaipaisin isoa kallioaluetta, sitä ei ole kuin pieni läntti. Onneksi sentään se läntti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maan muodot tuovat puutarhaan todella hienoa vaihtelua. Meillä on tontti todellista tasamaata, sillä Pori on vanhaa merenpohjaa. Meillä on sanonta, että Mäkiä on vain sukunimissä. 🤪

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla