15.4.2024

Ihastuttavat kylvömerkit ilman mikromuoviongelmaa

 savipajasta Porissa
Olen tutustunut porilaisen savipajan tuotteisiin kolmisen vuotta. Edesmennyt anoppini oli savitaiteilija ja meillä on monenmoista savityötä kotona, käyttöesineistä patsaisiin sisällä ja ulkona. Savi on siis jotenkin luontainen materiaali minulle ja koko perheelle. Porissa on paljonkin savipajoja, mutta @Perunalintu on valloittanut sydämemme. Nenna tekee muun  muassa kaiken maailman maahisia ja mönninkäisiä, joita meilläkin asustelee kirjahyllyssä, takanreunalla ja työpöydällä. Onpa Nenna ikuistanut edesmenneen glennimmekin saveen. En tee kaupallista yhteistyötä savipajan kanssa, tämä on puhtaasti oman, savituotteista saamani, ilon jakamista teille.

Savi kestää ulkona tosi hyvin, sen olemme todenneet anopin tekemistä, pihalla asuvista ketuista, pingviineistä, pyistä ja muista eläimistä, ruukuista puhumattakaan. Nenna on tehnyt meille puutarhailijoille tikun päähän laitettavia kylvömerkkejä. Nämä ovat Nennan ottamia kuvia, kun kysyin, että mitä kaikkea on jo valmiina ja sain myös luvan käyttää kuvia.. 
Tykkään näistä niin paljon jo senkin vuoksi, että tässä on taas yksi keino vähentää muovin käyttöä puutarhassa. Monet muut kylvömerkit ovat muovisia, jotka hajoavat ja hukkuvat multaan, lisäten maan mikromuovialtistusta. Näitä voi myös pelkästään ihastella koristeina sisällä. 

Kurkkasin Nennan nettisivuja, yleensähän kävelen suoraan pajalle kaupungilla käydessämme, ja siellä lukee, että tuotteita postitetaan minne tahansa, eli nämä ovat myös ei-porilaisille saatavilla.


8 kommenttia:

 1. Onpa tosiaan aivan hurmaavia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin 😊. Instassa näille tuli tosi paljon innostuneita kommentteja savipajalla.

   Poista
 2. Onpa tosissaan mukavan näköisiä, kiva piristys puutarhaan! Jäinkin jo blogikommenttisi jälkeen odottelemaan, millaisia kylvömerkkejä olet löytänyt 😊 Enpä olisi arvannut odottaa tällaisia! Hauska myös tuo kun kerroit, että savesta on tullut jotenkin luontainen materiaali kotona olevien esineiden myötä, tunnistan hyvin tuon ajatuksen 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näiden valikoima varmaankin laajenee kysynnän myötä.

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Olen tällä viikolla menossa ostamaan omat kylvömerkkini.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kävin jo kaupoilla itse, laitan niistäkin sitten kyllä kuvia. Nyt kasvimaa on vielä täysin harsolla suojattuna. Olen kuullut, että näitä on ostettu ihan pöytäkoristeiksikin.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla