15.4.2019

Ei haitannut 12 asteen pakkanen

Taimet hengissä hevoskan lämmössä


Yöllinen pakkanen painui 12 asteeseen


Leppäkerttu työn touhussa ulkona.Persilja terhakkaana  kasvussa.Salaattia kohta valmiina syötäväksi.

Maissi ja parsakaali hyvässä alussa.


4 kommenttia:

 1. Hyvin näyttävät pärjäävän. Tuolla tavallahan voisi lähes välttyä taimien esikasvatukselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimet ovat styrox-laatikoissa tavallaan esikasvatuksessa. Nyt viikonloppuna perustin kausarin toisen reunan jo valmiiksi kasvupenkiksi ja siirsin taimia siihen. Kylvin myös vähän rucolaa lisää. Jos kelit sallii, kylvän lisää suoraan maahan nyt pääsiäisenä mm. basilikaa. Aiemmin esikasvatin taimia sisällä ja tuloksena oli hennot hontelot taimet. Nyt taimista tulee terhakoita, koska valoa riittää ja ilma pysyy sopivampana kosteuksineen ja lämpöineen. Nyt vain harmittelen, etten laittanut tomaatteja lainkaan itämään. Pitänee turvautua ostotaimiin niiden osalta. Onneksi ruusukaalia, latva-artisokkaa ja maissia on nyt runsaasti tulossa. Herkkuja talveksi! Teen vielä lämpimän kasvutunnelin kasvimaalle, jonne nuo edellämainitut pääsevät sitten satoa tuottamaan.

   Poista
 2. Kovasti sinulla tulossa kaikenlaista ja ihme että eivät ole paleltuneet. Mulla on niitä honteloita taimia jotka on sisällä kasvatettu ja haaveilen jo kovasti kasvihuoneeseen laittamisesta. t. puutarhurintytär

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännitin kyllä tosi paljon kun viikon jälkeen pääsin tarkistamaan tilannetta. Ihan varovaisesti kurkkasin ensin harson alle... ja olin kyllä aidosti super yllättynyt, kun eivät olleet kuolleet. Olin ihan varma, että kaikki olisi menetetty. Aiemmin en ole onnistunut ihan kovalla pakkasella, mutta silloin oli ohuempi kerros hevoskaa.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla