Harson suojassa avomaalla
Kasvihuoneessa taimetettuja hevoskan lämmössä, nyt siiretty ulos kasvimaalle.
herne |
Kylvän myös suoraan avomaalle monessa erässä, jotta kaikki sato ei valmistu yhdellä kertaa. Viime talvena tein koepakastuksen omista herneistä ja maku oli niin makea, että tänä vuonna kasvatan myös pakastettavaksi omia herneitä. Ei ole edes vertailtavissa kaupan pakasteherne ja oma herne, niin on suuri ero maussa.
sokerimaissi |
Maissi vaatii pitkän kasvuajan ja hyviä tuloksia olen saanut silloin kun olen itse kasvattanut siemenestä asti. Sanotaan, että maissi kärsii kovasti siirtelystä ja siksi yritän aina saada maahan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta juurtumiseen on runsaasti aikaa ja kasvuun riittää voimia, kun vartta on reilusti.
parsakaali |
Parsakaalikokeilu oli myös niin herkullinen, että nyt on erittäin runsaasti taimia laitettuna jo maahan ja lisää kasvamassa kasvihuoneessa. Ihan meinasin unohtaa ruusukaalit kylvää, mutta nyt vappuna hoidan senkin kuntoon. Vesi herahtaa kielelle, kun edes muistelen, miten herkullista omat ruusu- ja parsakaalit ovat talven iltoina sulan voin ja oman valkosipulin kera.
Laitoin herneet kasvihuoneelle ruukkuihin, nyt on 10-15cm varret näkyvillä. Siirrän ne sitten ulos, kun on lämpimämpää. Toivottavasti hernekokeilusi onnistuu!
VastaaPoistaMaissisi näyttää hyvältä! Minulla vasta siemeninä, yritän muistaa huomenna laittaa... Iloista vappua! 😊😊
Juuri luin sääennustetta... masentavaa luettavaa, lunta, kylmää jne... tarviikohan laittaa vielä kolmas harsokerros jossain vaiheessa? Mukavaa vappua sinulle!
Poista