5.7.2023

Avomaankurkku sai katteen

 Juuri ennen ukkoskuuroa

Taimet ovat juurtuneet ilmeisen hyvin, vaikka tienkin on vähän jännittänyt, että oliko pohjalle laitettu raaka komposti liian raakaa. Niinkin voi käydä, jos taimettuminen tapahtuu liian nopeasti. Taimi voi olla liian pieni siinä vaiheessa, kun juuret saavuttavat kompostin ja liian voimakas maa toimiikin nesteimuna, eikä suinkaan ravinteiden luovuttajana. Liian voimakkaassa maassa kasvin ravinteidenottomekanismi juuressa ei toimi.

Näitä taimia pitäisi kuvata ihan joka päivä, mieluummin aamulla ja illalla. Katteen levittämisestä on jo jonkin aikaa ja ukkoskuuroja on tullut tosi monta. Vettä on satanut kaatamalla ja avomaankurkkusato näyttää vihdoin onnistuvan.

Ehkä muistat, että taimet meinasivat jäädä kokonaan istuttamatta, kun tila loppui kesken. Nyt ne kasvavat siis kuopassa, jonka kaivoin jo uuden kasvihuoneen pohjaa varten. Maa oli kivikovaa, sillä se on oikeasti pihan pintaan alempana, nurmikkokerroksen ruokamullan alapuolella. Tonttimme on hyvin savipitoista, kuten aika moni piha Porissa vanhan merenpohjan takia. Kaivoin kovaan maahan ison uran ja täytin sen keskeneräisellä kompostilla. Ravinteita siis riittää aivan valtavasti ja niitä vapautuu pikku hiljaa maatumisen edetessä. Syksyllä tästä löytyy varmasti valtava lierofarmi.


Laitan Instaan uusia kuvia, sillä näissä kuvat vanhenevat näemmä aina iltaan mennessä. 


2 kommenttia:

  1. Me kasvatimme viime vuonna ensimmäistä kertaa avomaan kurkkuja ja sato oli hyvä . Siitä innostuneena laitoinkin peräti kaksitoista tainta maahan ja yksi kuoli .Ei haittaa taisi tulla nyt vähän innostuttua muutenkin liikaa . Me laitettiin kasvulavoihin ne nyt kasvamaan ja olkea päälle . Harso laitettiin myös . Minulla on taivaallisen hyvä pikkelssi ohje kurkkuihin laitan ohjeen taas jossain vaiheessa blogiin .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivon todella, että sato onnistuu. Säilykkeiden hinnat ovat nousseet valtavasti ja kun purkillinen kurkkuja menee per yksi syöntikerta, olisi kiva saada omia. Tuntuu myös, että säilykkeiden sokeripitoisuus lisääntyy koko ajan. Säilötyt avomaankurkut ovat makeampia kuin ennen, ainakin meidän mielestämme. En olisi hoksannut, että voisi laittaa näille olkea, kiitos vinkistä. Nyt, kun herneiden taimet tulivat syödyiksi kärsäkkään toimesta, päätin, että ensi vuonna menee kaikki harson alle. Aiemmin kirpat söivät jo japaninkaalit.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla