12.7.2023

Pinaattisato pakkasessa

 ja herkuttelukeitto maisteltu

Pinaatit meinasivat päästä yli-ikäisiksi. Olisi harmittanut aivan kamalasti, jos en olisi saanut satoa pakkaseen. Ensin oli liian kiireinen viikko ja sitten tuli tuo häntäluun murtuma. Kolmanneksi pakastin meni rikki. Siihen pitää laittaa Super-pakastus aina aamulla päälle, jotta lämpötila laskee. Otan yöksi pois, jolloin lämpötila on noussut ja aamulla taas uudestaan Super päälle. Huolto on jo tilattu.

Aurinko paistoi ja pinaatit alkoivat jo muodostaa kukkaa. Onneksi apupuutarhuri keräsi kasvit ja yhdessä riivittiin lehdet ryöpättäväksi ja lopulta pussitettiin pakkaseen. Yhden testikeiton tein ja kyllä maistui.


En huomannut ottaa annoksista enkä kasveista kuvaa, sen verran olen kipeä häntäluustani. Ajatus ei oikein toimi koko ajan. Siispä tässä kirjoituksessa on vuosien takaa vanhat kuvat, jotka aina muistuttavat, miten herkullista itse kasvatetuista pinaateista tehty keitto on. Maku on oikeasti erilainen. Kaupan pinaateissa on pistävä maku, vähän metallinen. Omista, hitaasti kompostimullassa kasvaneissa sitä ei ole lainkaan. Meillä ovat lapsetkin tykänneet Kippari Kallen voimaruuasta ihan aina.


Ajattelin koittaa vielä toista satoa. Pinaatti on nopea kasvuinen ja meillä kuluu pinaattia tosi paljon talvella.

4 kommenttia:

 1. Pinattia olen joskus kasvattanut mutta nyt en ole muistanut vuosiin. Me pidämme myös erityisesti keitosta joten ensi vuonna taitaa meillä taas kasvaa . Vastasin sinun kysymykseen kamiinapuhaltimesta blogissani . Pitää lukea piakkoin taas aikaisempia sinun postauksia oli mielenkiintoisia juttuja .Tulin juuri sisälle juomaan pitää mennä nyt ulos jatkamaan .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, suurkiitos että huomasit kysymykseni. Menen heti lukemaan vastauksesi, sillä meillä on nimenomaan lämmönjako-ongelmaa mökillä. Itselläni häntäluun murtuma antoi oivan mahdollisuuden olla paikoillaan ja taas pitkästä aikaa lukea monia hyvä blogeja, kuten esimerkiksi sinun omaasi. Itsekin saa uutta virtaa tekemisiin, kun muut kertovat omista projekteistaan.

   Poista
  2. Syksyllä on hyviä tarjouksia . Meillä on niitä kaksi .Lasitetulla terassilla on takka niin sen edessä ,saunassa kiukaan päällä talvella lämmitämme myös joskus saunaa ilman kylpemistä ja silloin asetamme kiukaan päälle tämän ja suunta ovelle . Lasitettua terassia emme lämmitä talvella joten sen siirrämme saunaan tarvittassa .Ja sitten tietysti kamiinan päälle . Meillä on myös täällä mökillä tuo ilmalämpöpumppu minkä saamme tarvittaessa etänä lämmittämään reilummin . Mutta jos emme aio olla yötä niin tullessa on vain 15 astetta mutta kamina tuo nopeasti lämmön .

   Poista
  3. Toden totta, sillähän voi siirtää monella tavalla lämpöä. Vain mielikuvitus taitaa olla rajana.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla