18.5.2023

Kukkapenkin pikainen kevättyö

  Nopeasti ja helposti

Koska en muokkaa maata ja käytän katteita, on myös kevättyöt hyvin helppoja. Syksyllä laitan kukkapenkkiin suojausta talveksi ja keväällä siivoan ylijäämät pois. Tilalle laitan märkää kompostia, joka innostaa kasveja heräämään kevääseen. Tumma pinta nappaa auringon ja kosteus auttaa uuta kasvua.

Viikonloppuna oli vain vähän aikaa ja sain silti mökin kukkamaat kevätkuntoon. Tässä yhden kukkamaan kuvat.

Alussa olen ottanut kuivuneet kukkavarret pois ja haravoinut syksyn katteet. Harmi, etten huomannut ottaa kuvaa ihan alkutilanteesta, kun maa oli valkoisenaan kuivuneita kukkavarsia ja syksyn tukikate oli selvästi näkyvissä.

Tässä siis siivottu pintaa.


ja tässä kompostin tyhjennyksen jälkeen, kun kukkapenkin pinta on katettu uudella kompostilla.


Kompostipinta katoaa näkyvistä, kun kukat kasvavat. Ei pinta silti mitään haittaa. Lieroja se houkuttelee valtavat määrät ja ylläpitää kasvien juuriston tasaista kosteutta. Alun perin mökin maat ovat olleet niin kovaa savea, että vesi ei imeytynyt millään ja kaikki kukkien istuttaminen oli tavattoman vaikeaa. Maa oli heti kivikovaa ja kuivaa, eikä oikein mikään kasvi viihtynyt. Vuosien katteet ovat muhevoittaneet maata. Pensailla puuhakkeet ja kukilla kompostit. Olisi tullut tosi kalliiksi, jos olisi pitänyt rakentaa kaikki kukkamaat ostomullalla.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla