22.5.2023

Kaalikasvien taimet istutettu ja harsotettu

 Ötököiden on turha yrittää hyökkäystä!

Viime vuonna kylvin lehtikaalin kolmeen kertaan, kun ne tulivat syödyiksi jonkun öttiäisen toimesta. En koskaan tunnistanut niitä varmaksi, mutta ilmeisesti kirpat olivat asialla. Kolmas kylvökerta onnistui ja satoa tuli hyvin. Ruusukaaleja enkä parsakaalia kasvattanut viime vuonna lainkaan. Nyt esikasvatin kaikki kausarissa verkon alla ja lauantaina istutettiin taimet maahan.

Tänä vuonna päätin onnistua näissä kaikissa kolmessa, loppuun asti, lisäksi myös lantussa. Eli huolellinen esikasvatus verkon alla ja tänään taimet suojattiin korkeilla kaarilla ja harsolla.


Kaaret ovat niin korkeita, että kasvit mahtuvat olemaan siellä loppuun asti. Kirjoitin aiemmin siitä, miten herkullista on itse kasvatettu parsakaali. Samaa voi sanoa myös ruusukaalista. Ruusukaalit ovat harvojen mielestä herkullisia. Itse olen tykännyt niistä aina, mutta itse kasvatettuja sain myös perheeni syömään. En osaa sanoa, mitä on suurin vaikuttava tekijä makuun. Maan ominaisuudet luonnollisesti vaikuttavat aina, mutta uskon tässä olevan muutakin. Ehkä se, että en käytä väkilannoitteita, vaan kompostimultaani, on kasvutahti maltillisempia ja aromien kehittyminen erilaista kuin nopeasti väkilannoitteilla kasvatetuilla.


4 kommenttia:

 1. Pääsisipä maistamaan itsekasvatettuja kaaleja. Parsakaali ja ruusukaalit ovat suurinta herkkua ja jos vielä parempaa kuin kaupasta ostettu 👌

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko sinulla mahdollisuus ruukkuistutukseen? Yksi taimi kokeiluun. Itse kasvatetut ruusukaalit ovat pehmeän makuisia. Joskus ostetuissa on jonkinlainen pistävä sivumaku, omissa ei ole. Johtuu ehkä väkilannoitteen vaikutuksesta.

   Poista
  2. Siis ruukussakin kun onnistuu 😯 No tottahan toki sitä voi kokeilla!

   Poista
  3. Katso vain, että ruukku on riittävän iso ja mullassa riittävästi lannoitusta, niin kasvuolosuhteet pysyvät tasaisina.

   Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla