21.6.2023

Uppopumppu, pelastajani

 odotti mökin kellarissa joutilaana

Ehkä muistat, että kerään sadevedet tynnyreihin lappoketjulla, eli monen tynnyrin välillä on lappoketju, jolloin suurikin sade mahtuu tynnyreihin, eikä yön aikana tarvitse käydä tyhjentelemässä mitään. Usean päivän poissaolokaan ei ole aiheuttanut ongelmaa, kunhan on tyhjentänyt saavit ennen lähtöä.

No, saavitkin siis täyttyvät aina aikanaan ja seuraava vaihe on ollut crossfittiä, eli vesi on siirretty ämpäreillä 1000 litran tankkiin eli kuutioon. Toki tämä on terveellistä hyötyliikuntaa, mutta vähän se ns. nyppii aina välillä. Olen hakenut netistä pieniä pumppuja, joilla saisin veden siirrettyä kätevästi. Onneksi en ole ehtinyt tilata, sillä muistin meillä mökillä joutilaana olevan uppopumpun.



Tuntuu ihan uskomattomalta, että nyt ei tarvitse enää miettiä vesiä. Kaikki siirtyy kuutioon ja pumppu hiljenee, kun vesi on siirtynyt. Uskomaton fiilis, kun monta vuotta vaivannut asia hoituikin näin helposti. Seuraavaksi voin ottaa tästä suuren katon rännistä koko lappoketjun pois, sillä yksi tynnyri riittää uppopumpun kanssa. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tynnyreitä riittää nyt useampaan paikkaan, kunhan hankin lisää rännirosvoja eli niitä välikappaleita, joiden avulla vesi ei menekään alas hulevesikaivoon, vaan poistuu puolivälistä tynnyriin.

Voi tätä ilon päivää 😍.


2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista, en tiennytkään, että sadeveden keräämiseen voi rakentaa tällaisen systeemin. Tämä on kyllä ehdottoman järkevä ratkaisu. Meillä on edessä LPS-pumpun hankinta kesämökin jätevesille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä uppopumppu oli kyllä todellinen pelastaja. Kesäinen tapaturma esti kaikenlaisen nostelun heinäkuusta alkaen, joten ilman tätä pumppua olisi melkein kaikki vedet menneet hukkaan.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla