10.6.2023

Taitaa olla kasvuolosuhteet kunnossa

 Ainakin sato on rehevää ja maku kohdillaan


Kasvihuoneen tihkukastelu on siitä kiva juttu, että kosteus on tasainen. Lehtisalaatista tulee mielestäni kitkerää kuivuudessa. Nämä ovat todella rapeita, mietoja ja maukkaita, vaikka ovat näin suuria. Lehdissä ei myöskään ole juurikaan mitään pestävää likaa, koska multaan ei tarvitse roiskia kastelukannulla.


Yleensä en edes kasvata lehtisalaattia, koska kasvimaalla ulkona niistä tule joko letkuja tai kitkeriä. Voi kun kasvihuone olisi isompi, saisi mahtumaan monenmoista kivaa koko kasvukauden. Nyt varsinaisia satokasveja on vain tomaatti ja kurkku. Näitä salaatteja tms. on vain ihan alkukaudesta, kun kasvukauden pidennys tapahtuu kasvihuoneessa, ennen tomaattien ja kurkkujen istutusta.

Olen kyllä jo katsellut uutta, nykyinenhän kärsi talvella kovasti ja lähinnä sain ensiavulla tekohengitettyä täksi yhdeksi kaudeksi vielä. Pelkkien mainoskuvien avulla on oikeasti melko vaikeaa vertailla tuotteita keskenään, varsinkin eri merkkisiä. Parasta olisi, jos saisi vierailla oikeasti käytössä olevissa ja kysellä itselle tärkeistä valintakriteereistä kokemuksia

2 kommenttia:

  1. Olen itsekin huomannut salaateissa kitkeryyttä avomaalla kasvaessa. Myös monisaa kaupan salaateissa on sama vika, vaikka varmastikin on kasvihuoneissa kasvatettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. totta, ehkei kauppapuutarhoissakaan onnistuta aina luomaan optimaalisia kasvuolosuhteita.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla