20.6.2023

Tulossa aikaisin eka tomaatti ikinä

 kasvihuoneen runkotomaateissa

Tätä kirjoittaessani odottelen Biotukselta vihannespunkkien biologisia torjuntaeliötä ja ihka uutta led-valollista 10x luuppia. Olin jo tosi murheissani, että menetänkö koko satoni, kun punkkeja oli uusissa taimissani. Kävin ilmoittamassa ostopaikkaani ja he ottivat asian tosi vakavasti ja tarttuivat heti puhelimeen ilmoittaakseen taimipuutarhaan. Tuli hyvä mieli, että ei vähätelty tai muuta semmoista.

Tänään kävin ottamassa taas varkaita pois ja ilokseni huomasin, että on jo kohtalaisen iso raakile kasvanut. Koskaan ennen ei ole ollut vielä tässä vaiheessa ollut näin isoja raakileita, hyvä jos on edes ollut merkittävässä määrin. Pienempiä raakileita on myös useita. Koska kesä on vielä näin alussa, laitoimme napsitut varkaat ruukkuihin, jos vaikka tulisi satotaimia niistäkin.


Biohiilet näkyvät vaikuttavan siten, että multa kastuu paljon laajemmalta tihkukastelujärjestelmällä, vaikka tihkut ovat samalla tavalla taimien lähellä, kuin aiemminkin. Ajattelen asiaa niin, että hiilistä tulee ikään kuin maanalainen kastelujärjestelmä, koska sitovat paljon kosteutta, mutta myös luovuttavat sitä. Vesi siirtyy hiilen välityksellä aina eteenpäin ja eteenpäin. Luulisin, että tämä on hyvä asia, vaikka vettä kuluukin vähän enemmän. Kasvualusta pysyy laajemmalta märkänä, eli juuria voi kasvaa suuremmalle alueelle, mikä on aina kasvien ravinnon- ja vedenoton kannalta tärkeää.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla