28.6.2023

Mökkikasvimaa sai lisää kylvöksiä ja perunakokeilu etenee

 Herneet kylvettiin ihan reunaan

On niin kiva napostella omia herneitä, vaikka ne valmistuisivat paljon myöhemmin kuin kaupasta ostettavat. Toisaalta, kun kaupassa ja torilla herneet alkavat olla ylikasvaneita, puumaisia, on nämä omat parhaimmillaan.

Varastosta löytyi aitaverkkoa, josta tehtiin tukirakennelma. Tähän herneiden on helppo tarttua. Samalla tuli vähän rajattua kasvimaata, niin alkaa muodostua pienimuotoinen puutarha-alue pikku hiljaa.



Viikko sitten istutettiin kukkapurkeissa taimetetut siiklit. Jos muistat, maa oli tosi kovaa ja lähinnä sain pienen kuopan taimelle Varsinaisesti multaa ei ole, mutta tämä ruohosilppukate on ollut oivallinen. Maa on pysynyt helteistä huolimatta tosi kosteana.  Ehkä täältä jotain satoa saa jossain vaiheessa.


Rantahiekkaan istutetut hauskat kokeilut selvisivät ainakin ensimmäisestä rankkasateesta. Varsin terhakoita nämä ovat ja sitä paitsi ne ovat kasvaneet enemmän kuin varsinaisessa kasvimaassa olevat.

Nämä ovat ihan vedenrajassa, mutta hyvin näkyvät pärjäävän.


Nämä ovat vähän kauempana vedenrajasta. Yhteensä näitä kokeiluja on kolme perunaa ja kolme sipulia. Olisi aika hauskaa, jos todella täältä tulisi satoa. Tätä rantahiekkaa on kyllä niin paljon, että ensi vuonna voisi kasvattaa enemmänkin, jos kokeilu onnistuu.



Ei varmaankaan sipulikärpäsiä ole ihan lähettyvillä, kun lähimpään toiseen kasvimaahan on valtavan pitkä matka.















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla