8.6.2023

Vähän lisää kesäkurpitsaa

 Lavakaulus"kompostiin" istutettuna

Joskus tulee kaikenlaista multaista roipetta niin paljon, että en viitsi laittaa lämpökompostoriin. Multa täyttäisi sen turhaan, mutta toisaalta mullassa on kaikenlaista rikkaruohoa sen verran, ettei sitä kannata laittaa myöskään kasvimaalle. Tällaisen ongelman ratkaisen aina niin, että teen kuormalavakauluksista monikerroksien tornin, tällä kertaa neljä kerrosta kauluksia. 



Ylimääräiset kesäkurpitsan taimet pääsivät tähän torniin. Pinnalle laitoin vähän multaa ja taimille ruohosilppukatteen. Alla olevassa kuvassa taimen vasemmalla puolella näkyvä hassu rulla on sisäkasvina olevan traakkipuun varren kuori. Sisältä on maatunut "puuaines", mutta kuori näyttää olevan melko hitaasti maatuvaa.


Tornin juurella kasvaa ruohosipuli, joka sai myös ruohosilppukatteen ympärilleen. Ruohosipuli kasvaa aina nopeasti isoksi ja vähän kuin valtaa tilaa muilta. Siirsin sen nyt pois kasvimaasta kokonaan. Istutuskuoppaan se sai tietenkin kompostia, mitäs muutamaan, minun puutarhassani.



Jostain pitää vielä löytää paikka purjosipuleille, jotka on taimetettu ja ihan hirveätä tunnustaa, mutta hernemaa on tekemättä. Vahinko pitää korjata ihan ensi tilassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla