29.5.2024

Luovat keinot käyttöön kun tila loppuu

 Niittikone on kätevä apuri
Tykkään tosi paljon ostamistani kaaliverkoista. Yksi asia niissä kuitenkin harmittaa, nimittäin leveys. En ymmärrä, miksi verkko myydään 2m *5 m paloina ja näkee, että kavennus on tehty ihan käsin leikkaamalla. 2 metriä on liian leveä sähköjohtojen suojaputkikaariin, eli jää reunasta paljon ryttyyn.


Pieni innovaatio auttaa

Tänään laitoin taas kasvihuoneesta esikasvatettuja taimia ulos. Aloitin maissien istuttamisella ja papujen kylvöllä, sillä en vielä siinä vaiheessa ollut keksinyt, mihin saisin istutettua parsakaalit. Sitten syntyi hauska idea: jos niittaa kaksi harsoa yhteen, tulee paljon tilavampi tunneli, sain nimittäin näin yhdistettyä kaksi erillistä tunnelia ja väliin jääneeseen käytävään sain istutettua parsakaalit.

Nyt voisin leventää istutusaluetta vielä vaikka kuinka paljon, sillä jouduin käärimään toisesta sivusta verkkoa paljon rullalle. Jostain pitäisi saada vielä ruohonleikkuusilppua, jotta parsakaalitkin saisivat katteen. Illalla kastelin penkit hyvin. Päivälle oli luvattu vaarallista ukkoskuuroa, mutta ei tullut kuin pari jyrinää ja pari vesipisaraa niin, että maa ei edes kastunut. Erillisiä pisaroita näkyi siellä ja täällä.2 kommenttia:

  1. Näpsäkkä! Siihen vain vielä yksi kaari lisää 🤭

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todennäköisesti tulee vielä monta kaarta lisää, tosin eri paikkaan. Lisätilatut verkot saapuivat eilen ja istuttamatta on vielä parsakaaleja sekä kaikki lehtikaalit. Pitää vain ensin neuvotella vähän perheen kanssa, koska sen jälkeen pihassa ei ole enää kasveista vapaata tilaa lainkaan.....

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla