7.6.2024

Onko sinullakin jo tämä?

 Minä ainakin kaipasin tätä jo kauan





Seuraatko televisiosta Puutarhakausi-sarjaa. Siinä John, Tareq, Bernilla ja Malin uudistavat jotain tilaa aina pitkän aikaa. Suosikkimme koko sarjasta on ehdottomasti Tareq ruokineen. Mutta en ole tässä mistään ruuista kirjoittamassa, sillä siihen olen täysin väärä ihminen. Sen sijaan muistelen yhtä kautta, jossa heillä oli tavoitteena saada puutarhastaan tietty määrä satoa. Minulla on ollut eri vuosina erilaisia tapoja seurata, paljonko omaa satoa on tullut. Kaikki tavat ovat olleet vajavaisia ja hankalia. Pääsääntöisesti olen tiennyt, paljonko pakkaseen on mennyt omia vadelmia, tai papuja ja ylipäätään, paljonko säilöin jotakin. Sen sijaan tilastoimatta on jäänyt täysin syöty sato kasvukauden aikana, sekä esimerkiksi perunat. Puutarhakaudessa heillä oli katosta riippuva vaaka ja liitutaulu, johon aina merkittiin kerätty sato. Halusin sellaisen vaakasysteemin!!! 

Merkintöjä varten ei tule liitutaulua, vaan vihko. Kuvassa näkyvä kori ei ehkä ole se oikea ja lopullinen tuohon, mutta näin ens alkuun kelpaa kyllä. Vaakana on kalastusosastolta ostettu vaaka, jonka sain jo monta vuotta sitten sadon punnitusta varten joululahjaksi. Tähän asti punnitus on ollut satunnaista. 

Muistatko, kun viime keväänä haettiin vapaaehtoisia kotiviljelijöitä seuraamaan oman sadon määrää. Olisin halunnut osallistua siihen, mutta jotain tapahtui juuri samaan aikaan ja unohdin ilmoittautua. Harmitti tosi paljon. Tutkimukseen osallistuminen olisi vähän kuin pakottanut punnitsemaan sadon jo silloin.

Oletko sinä seurannut sadon määrää kiloissa? Onko tällainen tilastoiminen sinulle luonteenomaista? Minä kyllä tilastoin ja seuraan vaikka mitä, mutta jostain syystä oma sato on jäänyt huonommalle tolalle.

Kerro kommenteissa, mitä havaintoja sinulla on tullut sadon seuraamisessa. Oletko kokenut saavasi siitä jotain hyötyä, vai pelkkää hauskaa ajankulua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla