27.6.2024

Onneksi on kaaliverkko!

 Sato olisi varmaan jo menetetty muutoin



Olin luvannut antaa ystävälleni vielä lehtikaaleja, ne olivat odottamassa terassilla kuunliljojen kanssa. Aioin kastella ne, mutta eivät ne tarvinneet enää vettä. Kaikki oli syöty ihan lehtiruoteja myöten. Yllä olevassa kuvassa oleva lehti oli ainut jäljellä oleva ja siellä se tuholainen oli herkuttelemassa.

Viiden metrin päässä on vanha kukkapenkki talojen välissä, jossa toisella puolella on maitohorsmaa, kuunliljaa ja lehtikaalia, toisella puolella puna-apilaa, kuunliljaa ja lehtikaalia. Kummassakaan penkissä ei ole (kop-kop-kop puuta) vielä tuholaisia, vaikka niissä ei ole suojauksia. Lehtikaalit ovat niissä lähinnä penkin täytteenä, mutta saattaa niistä tulla satoakin. Varsinaiset satokaalit, eli ne parsakaalit, lehtikaalit, kukkakaalit, palmukaali ja lehtikaali ovat verkolla suojattuna, onneksi. Harmittaisi ihan hirmuisesti, jos ne menisi pieleen nyt, kun muuten satokausi näyttää tosi hyvältä runsaiden satojen ja lämmön ansiosta.


Tämä on siitä puna-apila-penkistä ja ihan hyvissä voimissa. Nyt vain harmittaa, että ei ole enää taimia annettavaksi ystävälleni. En edes tullut ajatelleeksi, että lehtikaali menisi tässä vaiheessa ötököille, sillä aiemmin on vain ihan kylvövaiheessa ollut ne sellaiset pienet tuholaiset ongelmana, kirpat tai mitkälie.




2 kommenttia:

  1. Ötököitä onkin erikoisen paljon tänä vuonna. Onneksi oli verkko sadon päällä suojana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä ötököitä teillä on paljon? Meillä ei ole nyt oikeastaan muuta kuin nuo, jotka söivät kaalit. Toistaiseksi ei ole näkynyt kirvoja luumussa eikä kirsikoissa. Tosin pihan pöntöissä on nyt niin monet pesyeet, että ruokintaan on kulunut hurja määrä ötököitä. Pikkuvarpuset käyvät ihan lähipuissa ja kasvimaan katteissa hakemassa ruokaa, ei tarvitse kauas lähteä ravinnonetsintään.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla