24.6.2024

Aina jokin tila löytyy kylvöksille?

 ja jos ei muuten, niin revitään vähän jotain pois


Meillä on mökillä koko mökin pituinen terassi. Toisessa päädyssä rapun vieressä on ollut monta vuotta vuorenkilpeä. Tykkään siitä kyllä, varsinkin sen aikaisista kukista pörriäisille, mutta liika on liikaa. Se kasvattaa alaansa ihan vaivihkaa, oikeastaan sitä ei edes huomaa, ennen kuin on levittäytynyt kulkutielle. Tänään sen huomasin, jouduin kiertämään kukat aina kun menin varastoon.
Samalla olin miettinyt, että mihin loppuja herneitä kylvetään. Naapurin hernemaan jälkeenkin jäi vielä kylvettävää. Tuumasta toimeen ja vuorenkilpien tilalle tuli pienimuotoinen hajakylvetty hernemaa. Eikös tunnukin mukavalta ajatukselta herkutella herneet suoraan terassilta?
Maa oli melko kovaa, mutta vuosikausien katteiden lisäämisen jälkeen savimaa on muuttunut multaiseksi. En silti ymmärrä, miksi oli niin kova pohja. Vähän pehmennettiin ja heiteltiin herneet hujan hajan. Tiivistin tallomalla, eli jyräsin herneet tiukkaan ja kasteltiin huolellisesti, jotta herneet pääsevät turpoamaan kunnolla ja itämään. Päälle laitettiin ostomultaa, kun muuta ei ole enää tarjolla. Multaa laitettiin aika paksulti, talloin sen jälleen tiiviiksi ihan lopuksi.


Jotta samaa linturyöväystä ei tule, mitä olen joutunut torjumaan kaupungissa, laitoin metalliverkon suojaksi, Ei se ihan hyvä suoja ole, mutta josko olisi edes vähän hankalampaa herkutella.


2 kommenttia:

  1. Tuollainen verkko onkin hyvä idea. Minulta meni mansitat harakoille, ennenkuin olivat kunnolla edes kypsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mansikoilla meillä oli mökillä tuo verkko kaarella, esti kyllä hyvin linnut. Tänään näen, onko herneet nokittu. Onneksi mökillä ei ole kyyhkyjä, kuten on kaupungissa, ne ovat mielestäni pahimpia herne- ja papuvarkaita. Eilen juuri katsoin äidin pihalla mansikoita ja mietin, että pitää käydä suojaamassa ne, jotta linnut eivät syö kaikkea satoa äidiltä.

      Poista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla