26.3.2019

Tulkoon halla, tulkoon pakkanen, ei haittaa lain!

Kevään kylvökset turvassa hallalta ja pakkaselta
Lämpöpatjalla on hyvä olla.

Kausarin eli kausikasvihuoneen lämmitys hevoskalla


näyttää onnistuvan tänä vuonna yli odotusten. Viikonloppuna pääsin koulimaan edelliset kylvökset ja ruukut pääsivät lämpöpedille kausariin. Samalla kylvin styrox-laatikoihin lisää herkkuja. Latva-artisokkaa, parsakaalia, salaatteja, rucolaa ja vaikka mitä. Niistä tarkemmin myöhemmin. Nyt kevään odotus on ihan huikeaa!!! Omat taimet näyttäisivät onnistuvan tällä kertaa tosi hyvin.


Indoor = ilman lämpötila
Outdoor = sensorin mittaama lämpötila hevoskamassassa.


Ihan hetikään ei sammu 44.3 asteisen patterin voima.7 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olen niin iloinen, että itsetehty halpa ja ruma kausari kuitenkin toimii vallan mainiosti ja kasvukausi pitenee todella paljon ilmaisella lämmityksellä. Päälle tulee toki sitten paksu multakerros vielä taimille ja hevoska luovuttaa ravinteita koko kasvukauden vielä lämmityksen lisäksi bonuksena.☺

   Poista
 2. Todella ympäristöystävällistä lämmittämistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostoitumisessa eli palamisessa vapautuu myös hiilidioksidia, jonka lisääntyminen tehostaa kasvien yhteyttämistä. Kasvihuoneilla käytetään "pullotettua" hiilidioksidia satotasoja parantamaan. Tässä tulee niin sanotusti kolme kärpästä yhdellä iskulla: lämpö, ravinteita ja hiilidioksidi.

   Poista
 3. Onpa upea juttu, moninkertainen hyöty eikä tarvita ulkopuolista energiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hauskaa vierailla hevostallilla, kun muuten hevosiin en törmäile sen koommin.

   Poista
 4. Katselin pari viikkoa sitten Tanskalaisen maajussin puuhailuja (lemppariohjelma Areenasta), ja hänellä oli sillä tuotantokaudella vaikeuksia saada hevoska palamaan. Olisin mielelläni kuullut siitä enemmän, että mikäköhän oli syynä vai selvisikö syy koskaan. Oma kokemukseni on, että hevoska alkaa palaa todella helposti, riippumatta kuivikeaineesta.

  VastaaPoista

Mukava kun kävit blogissani, kerro mitä ajatuksia se herätti sinulla